Tel.: +3612220230      E-mail: info@vita-pharm.hu

Craniosacrális terápia 

 

 

Egy elismert orvos nevéhez fűződő módszer a stressz feloldására a Craniosacrális terápia. A terápiát végző szakember minden esetben teljes lényével ráhangolódik páciensére és annak gerincvelői folyadék áramlásának rezgéseit hozza egyensúlyba speciális érintő technikájával, ami különb bármilyen masszázsnál, akupresszúrás techinikánál. Ettől a testi-lelki ráhangolódástól válik minden alkalom személyre szabott kezeléssé, ami látványos eredményeket produkál szinte azonnal. Egyéntől függ a terápia hossza, de az esetek nagy többségében 3-7 alkalom szükséges a teljes regenerálódáshoz.

Meglepő módon adja vissza a fizikális életerőt és a lelki magabiztosságot, melyek kéz a kézben járnak és ebben a terápiában találkoznak is. Ettől függetlenül, vagy talán éppen ezért a Craniosacrális gyógymóddal bármely méregtelenítő kúra esetén javasoljuk a lelki, szellemi méregtelenítést is.

A terápia általános immunerősítő hatása is magasfokú, így nem csak kialakult lelki blokkok, testi tünnetek, stressz oldás esetén, de preventív célból, sőt önismeretünk gazdagítása végett is érdemes alkalmazni.Hogyan kell elképzelni egy alkalmat?


Pillanatok alatt minden elcsendesül, megszűnik a telefon csörgés, a hétköznapok zaja és egy egészen mély, különleges tudati állapotba kerül a szervezet. A terápia közben a kezelő ráhangolódik a nyugalmi helyzetben, betakarva, hanyatt fekvő páciensre. Érintése finom és enyhe, mégis olyan pontok mentén történik, mintha relaxáló masszázst adna. A terápia a felborult agyi-gerincvelői áramlást állítja helyre, miközben olyan idegrendszeri blokkokat old, amely nem csak szervi problémákra jelent gyógyírt, de -és elsősorban- lelki, pszichés eredetűekre is.


Erdős Máriához, Magánrendelőnk Craniosacrális terápiát végző kezelőjéhez olyan páciensek térnek vissza hálával, akikben hosszú évek blokkja oldódott fel, maguk sem tudják hogyan, mégis gyökeresen megváltozott az életük. Van, aki családján belül, van aki munkahelyén élt meg akkora változást, hogy még a főnöke is észrevette. De akad olyan Hölgy is, akiben megszűntek a gátlások és középkorúként kezdett el balettozni, ami átformálta önismeretét és egész miliőjét. A kezelés 14 éves kor fölötti gyermekeknek (különösen viselkedés-zavaros, szorongó gyermekeknek) és felnőtteknek, bármely élethelyzetben egyaránt ajánlott.

A terápia időtartama egy óra, a pihenésé minimum kettő, a változásé, amit előidéz, eleinte napokban, majd években is mérhető.