Tel.: +3612220230      E-mail: info@vita-pharm.hu

Talpmasszázs - Reflexológia 

 

A talp a test térképe. A két láb, a bal és a jobb testfélhez igazodva egységet képez. A kettős szervek területei tehát, mint például a vesék, mindkét lábon megtalálhatók. A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A "közvetítőcsatornák" ezúttal az idegek helyett az energiapályák, vagyis a meridiánok. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók a szervek. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalom- érzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzá tartozó testrégió keringése javul. Fokozza a szervezet védekező erejét. Lélektani, lelki hatással a masszázs szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Lelki fájdalmakban is segítséget nyújt.

 

A fülön, a kézen és a talpon az összes szerv idegvégződése megtalálható. A talpon található reflexzónák a salakanyagok lerakóhelyei. Azok a méreganyagok, amelyeket a szervezet a kiválasztó szervein keresztül nem tud eltávolítani, itt rakódnak le. Minél betegebb egy szerv, annál nagyobb lesz a salakanyag felhalmozódás, és minél távolabb van a zóna a beteg szervtől, annál érezhetőbb az elváltozás. Ezért alakult ki, hogy leginkább a talpat masszírozzuk.

A masszírozás hatására reflexes úton növekszik a véráramlás az egész testben, a felhalmozódott salakanyagok fellazulnak, eltávoznak a szervezetből, a szervben pedig jó vérkeringés hatására helyreáll az energiák áramlása.

 

Talpmasszázs

Az érintés, illetve a fájdalom hatására a tudat és a tudatalatti is bekapcsolódik az öngyógyítás folyamatába. Az egyes reflexpontok érzékenysége, vagy fájdalma jelzi, hogy a hozzátartozó belső szervben funkcionális zavar, vagy megbetegedés jött létre. Minél betegebb egy szerv, annál több a lerakódás, és minél régebbi, annál nehezebb azt fellazítani. Az eredményes masszírozáshoz ezért türelem kell a páciens részéről!

 

A talp masszírozásával hatunk még a központi idegrendszerre, a vérkeringésre, a belső elválasztású mirigyekre, a nyirokmirigyekre és az izomrendszerre is. Ez a szelíd, de hatékony, az emberi testet egységes egészként kezelő holisztikus, módszer megszűnteti az energiazavarokat a testben és harmonizálja a szervezetet, tehát a gyógyító hatásán kívül betegségmegelőző is.

 

 

REFLEXOLÓGIAI kezelés