Tel.: +3612220230      E-mail: info@vita-pharm.hu

Sportsérülések ellátása rendelőnkben:

 

Különféle, sportolás közben szerzett akut sérülésekre, ficamokra, zúzódásokra, fájdalmakra, az ezekből eredő  mozgáskorlátozottságra az alábbi terápiákat javasoljuk lehetőségeinken belül:


Átfogó kezeléseink: GUNA Bioterápia, akupunktúra, Bioptron lámpa, gyógytorna 


Speciálisan

 

Fájdalomcsillapításra: kineziotape szalag felhelyezése, testgyertyás kezelés


Gyulladáscsökkentésre: gyógyiszappal összekötött testgyertyázás, gyógytermékek használata (a hatóanyagok szakszerű bemasszírozása), javaslat a terápia otthoni folytatásához


Rándulás, ficam kezelése: csontkovácsolás, Jáde köves masszázságy kezelés


 

Minden esetben megfelelő kimozgatás illetve terápiás javaslat a szükséges terhelésre, illetve annak elkerülésére - akut problémától függően – orvosi háttérrel és szakvéleménnyel! Sportmasszázst szükség szerint és személyre szabottan végzünk!

 

 

Átfogó kezelésekről bővebben:

 

GUNA Bioterápia - mozgásszervi fájdalomcsillapítás 


A GUNA bioterápia új megoldást jelent az izületek, arthosisok, izom és idegfájdalmak csillapításában, és elősegíti a regenerációt, a mobilitás helyreállítását. Bővebben ->

 

Akupunktúra a sportsérülések gyógyításában


Az akupunktúra az akut ellátásban igen hatékony, rendkívül gyors és célirányos hatása miatt. Különlegességét adja az is, hogy a helyi szúrások a saját hormontermelést hozzák működésbe, ezzel is stimulálva a szervezet öngyógyító képességét – effektív hatású!


A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) egyik ágát, az akupunktúrát az úgynevezett szelíd gyógymódok közé soroljuk. Szelíd és a teljes embert kezelő terápiás eljárások közé. Ez azt jelenti, hogy a módszer a  mellékhatásokkal rendelkező kemikáliák, szintetikus gyógyszerek helyett a test energetikai egyensúlyának helyreállítását célozza meg. A kínai szemlélet szerint betegségeink okai a belső rend felbomlásában keresendők. A kezelés a test vékony tűkkel történő mechanikai ingerlése a meridiánok mentén, speciális akupunktúrás pontokon keresztül.

Olyan tüneteket képes enyhíteni és megszüntetni, melyek mögött még működő szervek állnak, mint például kis és nagyizületi gyulladásos fájdalmak, fokozott izomgörcs – készség, különféle sportsérülések: izom és ínpanaszok, váll merevsége, teniszkönyök, csuklófájdalmak, rándulások, ficamok, sarok és bokafájdalmak, lábfej fájdalmai, térd elváltozásai,  lumbágó, carpal tunel szindróma, ganglionok, gerincbetegségek, discophatia, törések utókezelése, rheumatoid arthritis bizonyos formái, hogy a teljesség igénye nélkül csupán néhányat említsünk.

Az akupunktúrával funkciókat lehet javítani és a mellett, hogy gyulladást csökkentünk, fájdalmat csillapítunk, a panaszok okai is megszűn(het)nek. A kezelések száma, pontok  és a szúrások esetenkénti sűrűsége minden páciens számára testre szabott, egyéni, a mindenkori aktuális állapothoz igazodik!