Cím

Budapest, 1148 Vezér utca 156

Telefonszám

+36 20 912 4855

Colonhydroterápia

Miért válasszuk a Colon hidroterápiát?

A béltisztítás egyik leghatékonyabb formája a Colon hidroterápia! A teljes vastagbelet váltakozó meleg-hideg hőmérsékletű vízzel öblítjük, tisztítjuk. A cél a vastagbél megszabadítása a lerakódott bélsármaradványoktól, bomlástermékektől és méreganyagoktól, amelyek az egész szervezetet megterhelik, és súlyos betegségek kialakulásához vezethetnek.

 A Colon hidroterápia folyamata: A tisztítás során a páciens a hátán fekszik, miközben egy ujjvastagságú csövet vezetnek be pár centiméter mélyre a végbélbe. Ezen keresztül egyrészt vizet vezetnek be, másrészt a székletmaradvánnyal teli víz is itt, ezen a csövön keresztül távozik. Egy ellenőrzőablak lehetővé teszi a kezelőnek a kiürített anyag megfigyelését. Az asszisztens a kezelési folyamatra rásegít lágy hasmasszázzsal, és segíti a lerakódások eltávolítását. Az egész egy zárt rendszer, azaz szagmentes és száraz, a páciens számára nem megterhelő. A Colon hidroterápia a vastagbél egy eddig elképzelhetetlenül intenzív és alapos tisztítását és gyógyítását teszi lehetővé.

A kezelés után a páciens úgy érzi, mintha éveken át viselt tehertől szabadult volna meg – és ezt a szó legszorosabb értelmében is vehetjük. A lerakódott bélsár az egészségi állapot befolyásolásán kívül lelkileg is megterheli az embert, a méreganyagok szervezetbe való bejutása fáradtságot, depressziót is okozhat. Nem utolsó sorban a hasunk is jóval laposabb lesz.A terápiát kúraszerűen, általában több alkalommal szükséges megismételni állapottól és a tünetektől függően. A kezelés után három hónapig probiotikum (jótékony bélbaktériumokat tartalmazó készítmény) szedése ajánlott a bélflóra helyreállítása céljából. A Colon hidroterápiát bizonyos esetekben érdemes » reflexológiával, » akupunktúrával, kombinálni a még hatékonyabb méregtelenítés érdekében!

 Mikor van szükség a Colon hidroterápiára: fogyókúrák, tisztítókúrák, böjtkúrák hatásfokának növelése , általános méregtelenítés , a vastagbél működésbeli zavarai (krónikus székrekedés, hasmenés), fejfájás, migrén , puffadások, felfúvódások , állandó idegesség, fáradékonyság, kimerültség,

depresszió ,vastagbél problémából adódó rossz lehelet (vastagbélben felszívódott, és a tüdőn keresztül kilélegzett gázok) , bőrkiütések, pattanások, ekcéma, psoriasis , bizonyos epebetegségek ,allergia, asztma, szénanátha  , hajhullás ,fogszuvasodás, fogínygyulladás ,csontritkulás , ízületi problémák , anyagcsere betegségek (diabétesz, pajzsmirigy túl- illetve alulműködés ),candidiasis és más gombás fertőzések , parazita fertőzések , béltükrözések és operációk előkészítésére

Ellenjavallatok: operációk, belső baleseti sérülések után fél évig , mesterséges végbél , akut bélelzáródás , sérvek , krónikus gyulladásos bélbetegségek akut fázisa , gyomor-bélrendszeri vérzések – daganatok ,vérző aranyerek , lázas megbetegedés , dekompenzált szívbetegségek , terhesség, szoptatás , súlyos pszichés zavarok , krónikus bélgyulladások nyugalmi szakaszaiban (colitis ulcerosa, Crohn-betegség)

Az első lépést jelentheti, hogy ne csak kívülről, belülről is makulátlan legyél!

A gyors és fájdalommentes eljárást biztonságos géppel, jól felszerelt, szakrendelők végzik orvosi felügyelet mellett, a belgyógyásszal folytatott konzultáció pedig segít, hogy a panaszaidnak legmegfelelőbb kezelést kapd.